Achátok
Renkívül változatos ásvány. Tizenkét változata a következő:

Heges - jóvátétel és tehermentesítés: csökkenti a stresszt, gyorsítja a sebgyógyulást, mérsékli a hegképződés, a bőr szöveteire van jótékony hatással.

Hólyagos - kontroll, nyugalom, elengedés: segíti a lazítás és elhatárolódást, következetességre ösztönöz, gyulladásra, hólyagbántalmakra, inkontinenciára, prosztatabántalmakra javasolt.

Kígyó - dolgok tisztázása, megértése: csillapítja a kedélyállapotot, bölcs gondolkodásra és tettre késztet, az agy és az anyagcsere, a nyirok ápolója, hurutra és allergiára javallott.

Réteges - szilárdság és összetartás: oltalmat és belső tartást ad: gyakorlatiasságra tanít, a beleket, az emésztést, az érfalak rugalmasságát segíti, gátolja a visszérképződést.

Sejt - megújulás, változtatás képessége: segít összpontosítani, anyagcserét, immunrendszert támogatja, ezáltal a fertőzéseknél és bőrbetegségnél erősít.

Szem - érdeklődés, védekezés, védelem: állóképesség javító, megóv a rémálmoktól, segít szembenézni a mindennapok gondjaival, a szem gyógyítója, szürkehályog, retina, szemgyulladás, de hat a véredényekre és prosztatbántalmakra.

Tűz - kezdeményezés, elkötelezettség: fokozza a tetterőt, a pozitív gondolkodást, a kiválasztás, a bélproblémák (puffadás, hasmenés, krónikus gyulladás stb) ellen.

Víz - gyarapodás, védelem, fejlődés: belső nyugalmat, az empátiát, az előrelátást, az őszinteséget erősíti, a terhesek védőköve, szabályozza a víz- és hormonháztartást.

Béke - nyugalom, béke, biztonság: jóság, becsület, gondtalanság, türelem, megbocsátás, szemre, agyra, bőrre, nyirokra és a szövetekre hat, és a terhesek védőköve.

Zebra - józan ész, érettség: elfogulatlanság, egyenesség, gondosság, életünk jó irányba fordítása, javítja a mozgást, a hallást, az egyensúlyérzéket.

Barack - ösztönzés, részvétel: állhatatosság, oltalom, biztonság, segít a nehéz feladatokban, gyulladásokra, tápanyagok helyes felvételét, az anyagcserét és a keringést támogatja.

Vörös - erő, szilárdság, terhelhetőség: erő és kitartás, képességeink fejlesztése, tudatos használatára sarkall, gyomor, belek és véredények védelmezője, javítja a vérellátást, a keringést.  

 

 

Folyt.köv.

 

Akvamarin  

Szín: világoskéktől a zöldeskékig, átlátszótól az áttetszőig.

Sokrétű hatása szintén generációk óta ismert. Lehetőleg hematittal töltsük fel.
Gyógyhatás: Sikeresen alkalmazható pajzsmirigyproblémák, mirigydaganatok és gyulladások kezelésére.

Erősíti az immunrendszert. Regenerálja a fáradt és megerőltetett szemet. Az allergia és a szénanátha esetében is sikeres, mivel a könnyezéses tüneteket enyhíti. Alkalmazható megfázáskor és az olyan légúti megbetegedések esetében is, mint az asztma és a bronchitis.

Lelki hatások: Megnyugtató rezgései csillapítják az agressziót, enyhíti a depressziót és a szélsőséges hangulatingadozásokat. Javítja az agytevékenységet, ezért a sok stressznek kitett emberek számára igen hasznos.

 

Amazonit  

Szín: zöld - kékeszöld, átlátszótól az átlátszatlanig

Gyógyhatása:
Az amazonitot már régebben is a szülő nő kezébe adták, hogy a fájásokat és a szülést elősegítsék. Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is
Réztartalma révén erősíti az agyat.

Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre. Még önpusztító hajlamok és depresszió esetén is feljegyezték harmonizáló hatását.

 

  

Ametiszt  

Szín: Lila kvarckristály, színét a vas, mangán és titán által kapja.

Gyógyhatás: általános erősítő, agy, agyalapi mirigy, agyféltekék, alultápláltság, anyagcsere, cukorbaj, csecsemőmirigy, epilepszia, fejfájás, földsugárzások, görcsök, gyomorfekély, hasnyálmirigy, hormonok, idegrendszer, középagy, légcső, mandulák, migrén, mirigyek, olvasási zavarok, ödéma, pajzsmirigy, röntgen - és más sugárzások, szemek, színvakság, tarkómerevség, terhesség-szülés, termékenység, vércukor, vitalitás, zsírszövet.

Lelki hatások: akarat, alvás, bizonytalanság, emlékezőképesség, hangulatingadozás, intuíció, lidérces álmok, mentális világosság és kiegyensúlyozottság, önállóság, önbecsülés, szenvedély, szeretet képessége.  

 

 

Arany

Szín: aranysárga, sárgásfehér, átlátszatlan, opak (nagymértékben fényelnyelő) 

Gyógyhatás: idegek vezetőképessége, a vitalitás, a vérkeringés esetében hatásos. Élénkíti a szexualitást. Óvja a szívet, hatással van az agyra és a mirigyekre. Ha huzamosabb ideig hordjuk, hatását lassanként az egész testre kiterjeszti. Arthritis esetében is bebizonyosodott az arany oltalmazó hatása. Azokon az ujjakon, melyeken aranygyűrűt hordunk, nincs ízületi károsodás.

Lelki hatás: A depresszióban szenvedőket új élni akarással tölti el.

Agyunkra gyakorolt hatása: megvéd a szellemi túlterheltségtől. Növeli az önbecsülés, javítja az önértékelésünket.

Sajnos csökkenti a bűntudatunkat is (ez nem mindig pozitív dolog).

 

 

Apatit  

Gyógyhatás: aggodalom, beszédproblémák, idegfeszültség, kifejezésmód, csontváz, immunrendszer, izomrendszer, motorikus idegek, röntgensugárzás, vízér.

 

 

Azurit

Szín: mélykék, azúrkék, átlátszótól az átlátszatlanig.

Tisztításakor vegyük figyelembe, azurit erősen porózus kő.

Gyógyhatás: Az azurit erős hatással van a pajzsmirigy működésére. A zöld hályog kezelésének is hatásos lehet. Ízületi gyulladások esetében is hasznos segítség. Növeli koncentráló képességünket.

 

 

Azurit-Malachit

Gyógyhatás: bőr, csecsemőmirigy, csigolyák, izomrendszer, izomsorvadás, kóros sejtnövekedés, máj, napfonat, rák (első stádiumban), epe, gyomorfekély, homlok,

Lelki hatások: vitalitás, álmok, félelem, szorongás, fegyelem, magaviselet, belső erő, hangulatingadozások, türelem.

 

 

Aventurin

Szín: szürkészöld, zöld, vörösesbarna, áttetszőtől az átlátszatlanig

Gyógyhatása: Az aventurin jó hatással van a bőrre, alkalmazzák allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanások kezelésére.

Leégéskor: a bőrfelület kezeléséhez helyezzük az aventurint egy tálka forrásvízbe, majd tegyük ki a tálkát egy éjszakára a szabadba. Ezzel a vízzel kezelhetjük azután a kívánt bőrfelületet.

A különféle bélproblémák, például a püffedtség, a hasmenés vagy a székrekedés is remekül kezelhetők aventurinnal.

Ezenkívül segítheti a felesleges zsír lebontását. Megnyugtatja a szívet, feledteti gondjainkat, segíti a nyugodt alvást.